Det er mange måter man kan bruke farger mer bevisst.

For eksempel farger på klær, smykker, skjerf, lys, interiør, tepper, blomster m.m.

Nedenfor har jeg skrevet litt om hver farge og hva farger kan hjelpe deg med.

Farger er også energi.

RØDT 

Står for handling, mot, lidenskap, drive og hører til rotchakra som ligger i enden av ryggraden. Dette chakra handler om stabilitet og trygghet. Fargen rød gir deg styrke. Den er koblet til lidenskap, seksualitet og handling. Hvis du føler at du mangler energi vil jeg anbefale å bruke et plagg med denne fargen. Det vil hjelpe deg til å ta affære og føle deg mer selvsikker og sexy. Det er en god farge å bruke hvis du skal et sted hvor du trenger å skille deg ut, og dersom du ønsker å tiltrekke lidenskap, eller vise lederegenskaper.

De positive aspekter til rødt er mot, besluttsomhet, lidenskap og styrke. Rødt stimulerer hele systemet og sparker igang et tregt immunsystem. Rødt er også knyttet til reproduksjon og fruktbarhet. Rødfarge kan lindre menstruasjonsproblemer, seksuell dysfunksjon, spesielt impotens.

 

ORANGE

Står for kreativitet, ideer, inspirasjon, energi og er relatert til hara chakra som omhandler b.a. kreativitet og selvrespekt. Fargen oransje bidrar til å inspirere deg til å gjøre det du føler for, gjør deg mer levende, optimistisk, kreativ og fri. Jeg vil anbefale deg denne fargen hvis du har behov for å uttrykke dine ferdigheter, talenter eller hvis du trenger å føle deg mer trygg på deg selv. Det er en gledens farge som kan bidra til å gi deg energi på et sosialt nivå, og den hjelper deg til å kjenne entusiasme.
De positive sidene ved oransje er; uttrykk, selvstendighet, energi, optimisme og kreativitet. Orange er en mild energiserende og kan berolige ømme lemmer. Den kan øke svak pulsfrekvens, lindre problemer med galleblæren, hjelpe mot nyreproblemer, menstruasjons- og muskelkramper, allergier og kan virke mot utmattelse. Oransje brukes også til å styrke immunforsvaret.GUL 

Gul stimulerer nervesystemet, men beroliger fordøyelsessystemet og lindrer eksem og hudproblemer. Fargen gul fremmer en sunn metabolisme; reduserer angst og stressrelaterte plager som kan påvirke fordøyelsessystemet negativt. Det balanserer følelser og styrker deg hvis du er overfølsom. Gul står for følelser, visdom, glede, positivitet og er knyttet til solar plexus chakra som omhandler følelser og intuisjon. Fargen gul bidrar til å stimulere hukommelsen, nervesystemet og oppmuntrer til kommunikasjon. Jeg vil anbefale deg denne fargen av disse grunner, eller for å få fram positive følelser og lekenhet.
De positive sidene ved denne fargen vil være å styrke deg personlig og hjelpe deg til å finne din kraft. Gulfargen kan bidra til å snu drømmer til virkelighet og sette ideer ut i live.  Det er også fargen som booster din indre magefølelse eller intuisjon. Når du får en god eller dårlig følelse om noe, er dette chakra du bruker.

 

Tips! Bruk gult når du skal ta eksamen. Det skjerper hukommelsen og konsentrasjonen.

GRØNN

Står for velstand, natur, selv-verdi, overflod, pleie og hører til hjerte chakra som er koblet til kjærlighet, relasjoner og kultivering av egenskaper du har. Dette er en veldig åpen og omsorgsfull farge å ha på. Avhengig av hvilken grønn-nyanse, så er den koblet sammen med jord- energier og kan hjelpe deg til å føle deg jordet og på plass i deg selv. Jeg vil anbefale deg denne fargen hvis du hjelper andre, eller har behov for å holde liv i en situasjon. Grønnfargen er også kjent for å være en svært helbredende farge og den gir deg fysisk styrke.Fargen grønn styrker hjertet, lungene og luftveiene, og bidrar til å bekjempe infeksjoner og virus. Det kan hjelpe for panikkanfall og avhengighet; bra også for re-vekst av vev og celler.
De positive sidene ved denne fargen er at den gir næring, beroliger, helbreder og kan hjelpe med bekymringer du har.

 BLÅ

Blå er naturlig antiseptisk, beroligende og kjølig, kan senke høyt blodtrykk og redusere racingpuls. Fargen blå kan lindre hodepine og migrene, øyeproblemer, øreverk og ondt i halsen.

Blå står også for kommunikasjon, sannhet, balanse, åndelighet, fred og er relatert til hals chakra som handler om kommunikasjon, høre og lytte til andre. Hvis dette chakra er blokkert kan du føle at du ikke er i stand til å uttrykke deg selv, og si hva du vil si. Du kan ha hals problemer på grunn av dette. Alternativt, hvis ditt hals chakra er balansert du vil være i stand til å kommunisere og få dine ord sagt på den riktige måten. Jeg anbefaler at du ifører deg eller bruker denne fargen til å endre kommunikasjon eller hvis du har behov for å skrive en e-post, holde en tale, undervise eller gå på et intervju.
De positive aspekter til denne fargen er ekspressivitet, kommunikasjon og å skape balanse.

 

Tips: Blå hjelper med kommunikasjon.

 

LILLA 

Lilla er spesielt god å bruke til å helbrede den åndelige delen av oss. Den kan reparere sår som som ligger i fortiden. Lilla er en all around-healerfarge. Lilla kan hjelpe mot allergier, astma, søvnforstyrrelser, øye, øre, nese, hudproblemer og migrene og er en naturlig beroligende farge. Den kan lette nervoser og besettelser og kan hjelpe til med fødsler.

Lilla står for intuisjon, mystikk, healing, vision, magi og er relatert til tredje-øye chakra som er i midten av pannen. Dette er den klarsynte fargen. Den dreier seg også om intuisjon, visdom og kunnskap. Fargen handler om fantasi, manifestasjon og visjoner. Dersom dette chakra er i balanse, vil du kjenne at du er en visuell person med sterk spirituell tilknyttning.  Hvis dette chakra ikke er balansert, kan du føle at det er vanskelig å handle ut i fra dine drømmer.
Jeg anbefaler deg å bruke denne fargen hvis du ønsker spirituell utvikling, utvikle din intuisjon eller klarsyn. Denne fargen hjelper deg også til å bli mer sensitiv og oppmerksom på de ofte skjulte årsaker til at ting skjer.
De positive aspekter til denne fargen er visdom, intuisjon, klarsynte evner og fantasi.

 

Tips: Bruk denne fargen for å forbedre din intuisjon.

 

HVIT

Hører til krone chakraet, som er kjent som den mentale eller psykiske kilde. Hvitt står for klarhet, nye begynnelser, renhet og rensing. Dette er fargen for nye begynnelser, renhet, ro og fred i sinnet. Den kan bidra til å utvide ditt sinn eller bidra til å rydde bort tvil og frykt. Hvitt er en frihets-farge og den kan hjelpe deg med å rense dine tanker og følelser. Jeg anbefaler deg å bruke denne fargen hvis du ønsker en frisk start, eller du ønsker å åpne opp for nye ideer, nye mennesker og nye steder. Hvitt kan også hjelpe deg dersom du har kaos i ditt sinn, og den beskytter deg mot uønsket negativitet. Denne fargen er styrt av månen.
De positive aspekter til denne fargen er å roe ditt sinn, motivere til nye begynnelser og den bringer klarhet.

 

Tips: Bruk dennefargen til å bringe klarhet.
 

 

SVART

Blir ofte antatt for å være en negativ farge når den i virkeligheten er mektig. Svart står for beskyttelse, trygghet, jording, stabilitet og tansformasjon. Fargen svart er en beskyttende farge og kan brukes hvis du ønsker å bli sett på som en person som har kontroll. Svart er god å bruke dersom du føler at du ikke blir lagt merke til av dine omgivelser. Dette er en god farge å bruke vist du trenger å jorde deg. Mange mennesker bruker den for å føle seg mer komfortable, ofte for å skjule deler av seg selv de ikke liker. Svart er mystisk og hemmelighetsfull. Jeg anbefaler å bruke denne fargen for å kunne føle deg mer sofistikert.
De positive sidene ved denne fargen er beskyttelse, jording og flyt.

 

Tips: Bruk denne fargen for å beskytte deg selv.

 

ROSA

Rosa er den pleiende, harmoniske fargen som representerer kjærlighet. Rosa står for kjærlighet, selvtillit, healing, omsorg, letthet og skjønnhet. Avhengig av hvilken nyanse, kan dette være lys og lett kjærlighet eller en dypere kjærlighet. Rosa er fargen for ekte glede, optimisme og leken energi. Den kan gjenskape barnslige egenskaper og minne deg på de ​​gode tidene i livet. Rosafargen er en god healer og øker din selvtillit i kjærlighet. Rosa kan gi lettelse fra øre- og kjertelproblemer, hodepine og psykosomatiske sykdommer, samt alle lidelser relatert til barn og babyer. Det er spesielt godt for unge jenter, gravide og menopausale kvinner.

Jeg anbefaler å bruke denne fargen for å vise at; du er åpen for kjærlighet, for å vise din følsomhet og for å elske deg selv.
De positive aspekter til fargen rosa er; omsorgsfull, kjærlig, avslappet og leken.

 

Tips: Bruk denne fargen for å helbrede dine følelser

 

GULL 

Gull representerer visdom, beskyttelse, makt, rikdom og velstand. Dette er en farge som står for klokhet og den er et symbol på god helse. Folk som favoriserer gullfargen er optimistiske. Jeg anbefaler gull for personlig makt, mål, kraft og mot. Gull er fargen som symboliserer og representerer; lykke, trygghet og takknemlighet. Du kan gjerne bruke denne fargen for å tiltrekke deg mer velstand i ditt liv.
De positive aspekter til denne fargen er lykke, gode ønsker og viljestyrke. De mer negative aspekter kan være grådighet, å ikke verdsette hva du har i livet.

 

Tips: Bruk denne fargen for å tiltrekke deg hell.
 

 

SØLV 

Sølv er en god farge som gir healing av gamle sår og traumer. Sølv står for healing, sorgarbeid, bli hel og for kunnskap. Sølv gir deg beskyttelse i sårbare faser i livet ditt. Den støtter deg og gir deg trygghet. Sølv står for visdom og kunnskap. Visdom og kunnskap du har men ikke bruker. Sølvfargen hjelper deg til å hente frem disse. Sølv vil hjelpe deg til å føle deg hel. Sølvfargen kan også hjelpe deg å huske tildligere liv. Denne fargen kan vise deg andre dimensjoner og assistere deg ved astrale reiser.

 

Tips: Bruk denne fargen til å heale deg selv. Finn en god stilling å ligge i og sørg for at du ikke blir forstyrret. Forestill deg at kroppen din er helt dekket av sølv. Se for deg at organer, hjerne,  blodbaner muskler, skjelett er fylt med sølvfarge, at hver celle er av sølv. Legg merke til hvordan dette føles. Videre forestiller du deg at hele din aura også er av sølv. Glem ikke over deg, under deg og på baksiden. Vær i denne tilstanden og legg merke til endringer, nye tanker, nye innsikter, større perspektiver og dypere forståelse og andre dimensjoner. Du bestemmer selv hvor lang tid du vil bruke i denne tilstanden. Det kan være interessant å skrive ned dine opplevelser og gjenta seansen med jevne mellomrom over en periode. Denne øvelsen vil gi deg bedre kontakt med din underbevissthet.

Når du har avsluttet øvelsen drikk vann.


Lykke til.